My blog has moved!

You should be automatically redirected in 3 seconds. If not, visit
http://raluxa.com
and update your bookmarks.

De ce nu-mi plac taximetristii

Tuesday, March 17, 2009

  • Pentru ca s-au obisnuit cu bani nemunciti tarife exagerate si acum, pe criza, se vaita ca trebuie sa le scada un pic.
  • Pentru ca isi aroga dreptul de a-ti refuza o cursa prea scurta sau intr-o directie in care nu le convine.
  • Pentru ca merg ba prea incet (in cautare de clienti sau adrese) sau prea repede (sa ajunga la destinatie ca nebunii, deoarece au anuntat dispeceratul ca mai iau o cursa in 4 minute) si in ambele situatii ii incomodeaza pe ceilalti soferi.
  • Pentru ca fumeaza, asculta manele, vorbesc la telefon sau sparg seminte cu clientul in masina, de obicei fara sa-l intrebe daca il deranjeaza.
  • Pentru ca sunt ori aroganti (castig in doua nopti cu taxiul cat tine intr-o luna, amaratule) ori frustrati
  • Pentru ca nu se jeneaza sa iti ceara sume exorbitante cand te iau de la aeroport sau din cluburile din centru, noaptea.
Asa ca nu ma impresioneaza protestul lor (detalii aici) - lasa sa mai vina 750 de independenti ca un pic de concurenta le prinde bine. Numai cu traficul din capitala nu stiu ce-o iesi, cu atatia taximetristi in plus. Dar la cum se prezinta lucrurile, nu poate fi mult mai rau ca acum.

5 comments:

Anonymous March 17, 2009 at 12:02 PM  

Dupa parerea mea au dreptate. Saraci de ei incearca sa-ti refaca increderea in ei ca data viitoare cand te inbeti sa nu mai iei primul prieten si sa-i sui masina in pompa ci sa poti lua un taxi linistita fara frica ca e un taxi pirat si iti ia de 3 ori mai mult si cine stie pe unde te lasa. Gen firma de texi "Monden" care asteptat un weekend prin fata la Expirat, un Golf 5 in 2 usi tunat si un Astra mai vechi si el tunat frumos.... dar eu erau texi de firma..... iar pe usa in loc de licenta taxi de Bucuresti era licenta de rent a car with driver. De cand si pana cand se considerau ei driveri? ca erau vai si amar de steaua lor, iar politia rutiera sunata in seara respectiva "o sa anuntam pe radiofrecventa colegii sa ii verifice in trafic".... dar de ce nu o sa trimitem 3 echipaje sa ii prinda acum inainte de a fraieri alti clienti si in fata publicului nu intr-un colt de strada unde le vor lua o mica spaga si cu asta basta....

Anonymous March 17, 2009 at 1:31 PM  

In Brasov este 1.20 lei/km. Si nu se comporta nici unu (cu cati am fost) cum ai zis tu. Doar ca mai refuza cate unul cursa prea scurta... Dar ce nu imi place este ca se uita ca la straini cand nu ii lasi spaga din diferite motive...

Anonymous March 17, 2009 at 1:55 PM  

@bloghita: in Brasov totul suna mai bine decat in capitala ;)
aici au scazut tarifele de la 1.9 la 1.4 ron si se plang ca saracesc...

Anonymous March 17, 2009 at 3:55 PM  

@raluxa- aici e Raiul pe pamant... asa-i? :))

Anonymous March 17, 2009 at 3:56 PM  

@bloghita: pe vazute si testate, ca am aflat ceva de o viitoare intalnire a bloggerilor in Bv :)

Post a Comment

Comment moderation is OFF.

Please avoid posting comments as Anonymous. Choose Name/URL from the dropdown list and give me a name to reply to. The URL field is optional.