My blog has moved!

You should be automatically redirected in 3 seconds. If not, visit
http://raluxa.com
and update your bookmarks.

Pentru soferitele din Bucuresti

Saturday, March 14, 2009

Comentam mai demult, pe blogul nevestei lui Arhi, la un post de-al ei despre traficul din Bucuresti. M-am cam intins acolo cu comentariul asa ca reiau si completez aici viziunea printesei urbane despre ce ar ajuta soferitele din Capitala.

Dragele mele soferite urbane, aflati ca...
  • Traficul bucurestean e o jungla dominata de specia masculina. Veti fi in cel mai bun caz tolerate, in rare cazuri veti dobandi respectul si admiratia barbatilor din trafic datorita abilitatilor voastre de a conduce. Live with it!
  • Multi se vor baza pe reflexele voastre de a evita un accident - nu ii dezamagiti ca altfel ajungeti la politie, sectia accidente usoare - in cel mai bun caz.
  • Majoritatea vor reusi sa evite un incident provocat de voi, din vina voastra sau a celor de la punctul 2. Obisnuiti-va cu ideea ca nu aveti cum sa le multumiti la toti sau sa le cereti scuze tuturor.
  • Renuntati la scrupule sau feminisme si jucati rolul mimozei cand va aflati intr-o situatie de cedeaza trecerea: contact vizual, zambet larg - garantat veti trece mai repede.
  • Regula anterioara se aplica si cand va opreste politia. Politistii din Bucuresti sunt mai sensibili la soferite decat in alte orase si rezultatele tacticii feminine va vor surprinde si pe voi. Nu va lansati intr-o cearta decat in conditii de abuz extrem pentru ca politistii sunt traumatizati de certurile cu femeile din trafic (si nu numai...) si riscati sa ii iritati foarte tare.
  • Feriti-va de taximetristi, reprezinta raul in esenta pura si sunt imuni la manifestari feminine.
  • Fara exceptie, incuiati-va toate portierele si cand vecinii de trafic sunt iritati sau vor sa se certe cu voi nu coboriti geamul si nu iesiti din masina.
  • (poate exagerez dar...) O solutie eficienta pentru a va da seama daca sunteti urmarite: faceti de trei ori stanga consecutiv. Daca masina din spatele vostru va urmeaza intocmai, sunati la Politie sau cautati un echipaj pe strada. Nu opriti si nu va duceti direct acasa.
Si acum, fara suparare dragele mele...
  • In timpul mersului nu va uitati doar in fata, ci incercati sa obtineti o vedere globala asupra traficului verificand toate retrovizoarele.
  • Despre lasat 100 m intre voi si masina din fata, la semafor sau in mers, s-a mai mentionat, dar revin si aici: traficul fluent se obtine cand nu lasati un spatiu inutil intre voi si vecinul din fata, mai ales la asteptarile in coloana (semafor, blocaj...) - poate e cineva in spate care are nevoie de spatiul ala sa iasa din intersectia precedenta, sa schimbe banda, sa intre pe acelasi drum cu voi de pe o straduta adiacenta.
  • In acelasi articol vi se recomanda sa ignorati claxoanele - imi pare rau, dar trebuie sa il contrazic, NU ignorati claxoanele decat daca sunteti in postura de pieton si mergeti in siguranta pe trotuar, caz in care claxoanele sunt doar manifestari admirativ-grobiene care nu intra in acest topic. Daca auziti ca sunteti claxonate incercati sa va dati seama de ce. Daca sunteti primele la semafor si a trecut o milisecunda de cand s-a pus verde, plecati fara sa va enervati.
  • Evident, nu va machiati in masina si daca trebuie vorbiti la telefon, faceti-o fara sa va afecteze sofereala.
  • Cel mai flatant atu pentru o femeie e sa stie sa parcheze. In toate felurile: spic, lateral, cu spatele... Invatati in poligon, ca nu e nici o rusine sa inveti, mai rau e sa nu stii. Mai ales ca e un fapt dovedit ca femeile parcheaza mai prost pentru ca perceptia tridimensionala e o provocare. Incercati sa invatati pe mai multe masini de dimensiuni si forme diferite pentru a evita sindromul Nu stiu sa conduc si sa parchez decat masina mea. A, si cand parcati, uitati-va in retrovizoare sa vedeti daca manevra ii afecteaza pe ceilalti soferi care vor doar sa treaca de voi si daca e asa, puneti avariile pana reusiti manevra.
Si ca sa va lamuriti ce fel de soferite sunteti, aveti aici un test simpatic. Succes in trafic!

1 comments:

Anonymous March 14, 2009 at 4:58 PM  

Raluxa trebuie sa recunosc ca are dreptate in tot ce a scris mai sus dar ce a omis sa spuna a fost: Feriti-va de alte soferite din trafic!!!

Post a Comment

Comment moderation is OFF.

Please avoid posting comments as Anonymous. Choose Name/URL from the dropdown list and give me a name to reply to. The URL field is optional.